Ahmet Keleşoğlu Panelle Anıldı.

Haberler

  • 06-04-2023
    2022 Mali̇ Yılı Genel Kurulu 06.04.2023 Tari̇hi̇nde Yapılmıştır. devamı
  • 06-03-2023
    Selçuk Ecza Deposu Ti̇caret Ve Sanayi̇ A.ş. 2022 Mali̇ Yılı Olağan Genel Kurul D.. devamı
  • 05-01-2023
    29.12.2022 Tari̇hi̇nde Onaylanmış İhraç Belgesi̇ Ve Eki̇ devamı
Tarih: 26-08-2017

Ahmet Keleşoğlu Panelle Anıldı.

Ermenek Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ), Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı tarafından düzenlenen, Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu’nu Anma Paneli Karaman’ın Ermenek ilçesinde gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sonay Gürgen yaptı. Gürgen konuşmasında, Dr. Hacı Ahmet Keleşoğlu’nun başarılı ve hayra adanmış bir ömür geçirdiğinin altını çizdi.

Vakıf bünyesinde bugüne kadar yapılan çalışmalara değinen Gürgen; “Bu yapılan hayırlarımız ilerleyen dönemlerde de devam edecek. Konya’da Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) İlahiyat Fakültesi’ne, Bakanlar Kurulu kararı ile Ahmet Keleşoğlu’nun adı verildi. İnşallah buralardaki bütün öğrenciler arzu ettikleri gibi eğitim alacaklar. Bütün bunların hayırlara vesile olmasını diliyor, başta Sayın Bakanımız Lütfi Elvan olmak üzere destek olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ise; “Ahmet Keleşoğlu amcamıza projelerimizi aktardığımızda, Ermenek’in konaklama sorununu çözdü, camiler, kültür merkezleri yaptırdı. Keleşoğlu’nun manevi hatırası Ermenek’in üzerinde dolaşıyor. Bakanımız Lütfi Elvan Bey’in ve Selçuk Ecza’nın desteğiyle Ermenek’in daha iyi yerlere geleceğini umuyorum” diye konuştu.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise Ahmet Keleşoğlu’nu böyle bir toplantıda anarken burada konuşmanın kendisini gururlandırdığını söyledi. Şeker; “Kendisi beyefendi bir gönül insanıydı. Osmanlı bakiyesi genç bir Cumhuriyet’in kuruluşunda, 1920’liler diye tanımlayabileceğim o isimler, bu devletin kuruluşunda büyük emek verdiler. Onlardan birisi de Ahmet Keleşoğlu’ydu.

O dönemde 4 yıl askerlik yapılırdı. Onların bu vatan için yaptıkları sadece askerlik değildi. Bu Cumhuriyet’in gelişmesi, refah seviyesinin yükselmesi için de tasarruflu bir şekilde çalışarak, gayret ederek, sürdürülebilir bir ekonomiye katkı verdiler. Onlardan devraldığımız bu bayrağı şimdi bizler yürütmeye çalışıyoruz. Gerek bürokraside, gerek akademik camiada, birbirimize destek vererek bu ülke ve insanlık için gayret göstermemiz gerekiyor.

Ahmet Keleşoğlu hayırlarıyla bir yol açtı ve buradan gelecek olan kazancı önemsedi. Allah gani gani rahmet eylesin. Bu toplantıda Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’a katılımlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Kendisi de bir Ermenekli olarak Ahmet Keleşoğlu’na bir vefa gösterdi. Vefa gösterenler vefa görürler. Programın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ise konuşmasında; “Bizim insanımızın inandığı zaman yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Ahmet Keleşoğlu, bunu başarmıştır. Sadece kendisi için değil bu ülkenin insanları için çok çalışmıştır. Binlerce insanın evine ekmek götürmesine imkân sağlamıştır. Bu da kolay bir yol değil. Ermenek gibi bir yerden çıkıp Türkiye’nin en önemli iş adamlarından biri haline geleceksiniz. Bizim insanımız bunu başarıyor” dedi.

Bakan Elvan sözlerine şöyle devam etti; “Vakıf bildiğim kadarıyla Türkiye’nin 4. büyük vakfı. Biz, kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sayın Keleşoğlu vakfa en büyük hisseyi veriyor ve bu ülkeye katkı verilmesini, gelirlerin bu ülke için harcanmasını söylüyor. Vakıf, ülkemiz insanına hep destek vermiştir ve bundan sonra da desteğin devam edeceğini biliyorum.

Keleşoğlu, değişim ve dönüşümü yakinen takip eden ve şirketlerinin de o değişim ve dönüşüme uyum sağlamasını gerçekleştiren, kendi değerlerine, geçmişine, kültürüne sahip çıkan birisiydi. Ülkemiz için önemli hizmetleri var. Allah mekânını cennet etsin. Prof. Dr. Muzaffer Şeker’e ve ekibine, Selçuk Ecza Holding yönetici ve çalışan kadrolarına, Ermenek Belediye Başkanı’na teşekkür ederim”.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a plaket takdiminin ardından açılış programı sona erdi ve panele geçildi. Panel Başkanı NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Önder Kutlu, üniversite olarak iki köklü fakültelerine ismini vermiş olan, aynı zamanda yapmış olduğu hayırlarla birlikte manevi desteğini hissettikleri Ahmet Keleşoğlu’nun anma programında olmaktan memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Süreklilik, duyarlılık, saygı, anlayış, hoşgörü, köklere bağlılık, sosyallik, eleştirel düşünce, yenilikçilik, temsil, takdir gibi değerlerin Ahmet Keleşoğlu’nda mevcut olduğunu belirten Kutlu, hem öğrencilere yol göstermek, hem de merhumun idealleri doğrultusunda onu anmak için programlar yaptıklarını ve bundan sonra daha fazlasını yapma kararlılığı içerisinde olduklarının altını çizdi.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş konuşmasında; “Kim zerre miktarı iyilik yaparsa onun karşılığını, kim de zerre miktarında kötülük yaparsa onun karşılığını alacak düsturuyla yaşıyoruz. Maalesef, savaşların, soykırımların, ölümlerin olduğu bir dönemdeyiz. Bir kötülük sarmalı dünyayı rehin almıştır. Herkes iyiliğin hâkim kılınmasında seferber olmalıdır” dedi.

Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kırbıyık ise şunları söyledi; “O her şeyden evvel bir eğitim gönüllüsüdür. Onun yaptıkları eğitim gönüllülerinin çoğalmasına örnek olacak katkılardır. Keleşoğlu Türkiye’nin en büyük eğitim fakültelerinden biri olan NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’ni, gençlerimize ve eğitim camiasına bağışlamış müstesna bir şahsiyettir. Kendilerine minnettarız, yaptıklarıyla hep hatırlanacaktır”.

 

Diğer Haberler
Selçuk Mail
|
Bilgi Toplumu Hizmetleri